Stavanger 2013

Stavanger 2013 logo
Takk for en flott uke!
Artikkelbilde

Ekstra mange vil rydde opp etter leiren

For fire år siden var det 35 som hjalp til med nedriggingen uken etter landsleiren. I år håpet de at 50 ville hjelpe til, men hvor mange møtte opp?

Nå er det 85 rovere og ledere som har startet på arbeidsleiren. Faktisk er det så mange at det nesten er blitt en ekstra utfordring for leirstaben å finne nok oppgaver.  Det er utrolig flott å se at så mange vil bidra, og at arbeidsmoralen er så høy som dette også etter en uke med mye aktivitet og lite søvn.

Internasjonalt
Omtrent 20 av deltakerne på arbeidsleiren er norske, mens resten kommer fra Danmark, Sverige, Tyskland, Spania, USA og England.

-          Det har aldri falt oss inn å skulle sette en øvre grense for hvor mange som skal få lov til å være med på ryddejobben etter leiren. Det må vi nok vurdere neste gang, sier Erlend Hallstensen, som er leder for arbeidsleiren.

Sosialt å være med
Arbeidsleiren oppretter nå en egen komite som skal jobbe med ekstra god mat og sosiale aktiviteter for deltakerne. Det sosiale er den viktigste grunnen til at mange melder seg på til arbeidsleir, i tillegg til at selve leiren blir noe billigere.  Det er lange tradisjoner for at de som stiller på arbeidsleir får redusert leirkontingent.

Noen av de som er med på arbeidsleiren har vært med helt siden slutten av juni. Disse er en ekstra nyttige for leiren, i følge Erlend.

-          De er en veldig stor og viktig ressurs for oss. De kjenner leiren aller best, og vet hvor alt skal være nå som vi pakker ned.