Stavanger 2013

Stavanger 2013 logo
Takk for en flott uke!
Artikkelbilde

Fire ganger rundt jorda uten alvorlige skader

Speiderne og roverne var mye ute på tur i løpet av landsleiren. Og de beviste at de klarer seg svært godt ute i naturen.

Enorme avstander
I løpet av landsleiren var speiderne til sammen 27.000 dager på tur. Det er meldt om forstuinger, gnagsår, tørst, sult og hjemlengsel, men ingen alvorlige skader. Speiderne har gått 160 000 kilometer tur i terrenget rundt Stavanger. Det tilsvarer omtrent fire ganger rundt jorda, eller 60 ganger fra Nordkapp til Lindesnes om du følger veiene. I luftlinje blir det nesten 95 ganger. Det er veldig langt. Og vi hadde kun en leteaksjon. Den gikk også veldig bra.

 

Speidere på haik - Foto: Kjetil Jøssang

Kun lettere skader
Speiderleiren har hatt 60 000 overnattingsdøgn, og det har vært 600 medisinske hendelser i leiren. 20 personer har fått behandling på Stavanger Universitetssjukehus for lettere skader. I leiren har Rovernes beredskapsgruppe håndtert cirka 60 kniv- og kuttskader, 60 forstuinger knyttet til fall og cirka 50 allergisituasjoner. 30 speidere har vært behandlet for lettere mageforstyrrelser.

- Vi har etablert et solid apparat for å kunne håndtere mange situasjoner i leiren. Gjennom leteaksjonen og andre hendelser har vi dokumentert at speiderne kan håndtere den risikoen som er knyttet til norsk friluftsliv, sier leirsjef Ingrid Nordbø.

Speiderne løser utfordringene som dukker opp
Landsleiren er en manifestasjon av at norsk ungdom kan gjennomføre utfordrende turer uten innblanding av voksne. Leteaksjonen etter fire speidere på onsdagen viste at speiderne tar vare på hverandre og løser utfordrende situasjoner.

- Sir Baden-Powells ide er at barn som leder barn gir selvstendige barn. Hele hans ide er at da løser speiderne de utfordringene de står overfor. Speidermetoden med prøving og feiling fungerer fortsatt. Norske foreldre kan være trygge på at speideren gir solide rammer for et utfordrende og trygt friluftsliv, sier Nordbø

 

Speidere på Preikestoltur - Foto: CF Salicath