Stavanger 2013

Stavanger 2013 logo
Takk for en flott uke!
Artikkelbilde

Roverleiren har Punktet SNØ

En ganske imponerende roverleir!
Sommer, leir, blomster, saltvann, grønt gress og... SNØ!?

Joda, det stemmer det du har hørt; Det blir en egen roverleir på landsleiren, og den har fått navn og tema SNØ! Det høres kanskje rart ut med temaet snø for en leir i juli, men du hvor gøy det skal bli!

Programmet
Mange spør oss ”Hvordan blir programmet i roverleiren?”
Det store temaet for hele landsleiren er ”Ganske imponerende”. Det store spørsmålet er; hvordan skal du og din roverkrets imponere? På denne leiren skal roverne vise speider-Norge at vi kan få til det umulige; midt i juli skal vi nemlig ha vinter-OL, med eller uten snø!

Vinter-OL
De olympiske lekene blir utgangspunktet for aktivitetene i roverleiren og legger opp til lek, moro og kreativitet. Hvilket lag har det kuleste lagflagget? Hvem imponerer med egne oppfinnsomme særpreg? OL-uka åpnes med fakkelstafett og avsluttes med premieseremoni.

Besøk oss på Finale!
På den tradisjonelle Finale-dagen (fredagen, også kalt markedsdagen) åpnes roverleiren for besøk fra nysgjerrige speidere og ledere. Endelig kan vi vise speiderne hvor gøy det er å være rover! Hva får speiderne oppleve i denne ukjente verdenen!? Det er opp til deg og din krets!

Mindre stabsoppgaver til roverne
Har du hørt rykter om at roverne skal være stab under leiren? Da har du hørt riktig, men frykt ikke, vi skal ikke slite deg ut! Dagsprogrammet i roverleiren består av to økter om dagen; en før og en etter lunsj. På én av disse øktene skal du være stab, mens du får oppleve rovergalskapen i vinterland på den andre. Roverleiren vil dermed kjøre samme økt to ganger samme dag, slik at alle får deltatt på hver OL-gren. Noen er altså stab i første økt, mens andre er stab i andre økt.

”ÆSJ! Jeg vil ikke være stab!”, tenker du kanskje nå? Kanskje jeg kan oppmuntre med fakta som; Roverne får redusert pris på leiren pga én økt som stab hver dag! ”HÆ!? Ikke mer enn én økt!?” tenker du.. Nei, det er faktisk ikke så mye, og takket være rovernes bistand som stab, får speiderne en ekstra god leiropplevelse og nettop du får nye erfaringer og bekjentskaper. ”Tja.. Hvilke stabsoppgaver er det egentlig snakk om?”. Det dreier seg om enkle stabsoppgaver som for eksempel gjennomføring av programaktiviteter (for både speidere og rovere), renhold/rydding, driftsmessige oppgaver og mye annet. Her får vi virkelig gang på samfunnsengasjementet!

Bra mat til roverne
Er du klar for oppmuntrende fakta nr 2? Siden du som rover bidrar som stab en økt om dagen, slipper du og kretsen din å lage mat! Ingen mathenting og heller ingen matlaging. Nei, dere skal ikke sulte heller, dere får rett og slett maten servert i stabsmessa!


Hvordan blir inndelingen av leirområdet?
Roverleiren blir et eget område ca midt i landsleiren. Roverne blir med andre ord ikke gjemt bort på toppen av en bakke… Områdene vil bli delt inn kretsvis, slik at roverlag fra samme krets deler område. ”Hva med de internasjonale roverne?”. Jo de vil fordeles inn på områder sammen med forskjellige kretser. Kanskje er du så heldig å få bo på område med noen som kan lære deg et nytt språk, nye sanger og gøyale speiderrop!?

Siden landsleirens tema er ”ganske imponerende”, kan det ventes en premie til det mest imponerende området i roverleiren. Hvordan har din krets tenkt til å imponere? Blir det preget av snø og vinter? Får vi gleden av å måpe storøyd på en fantastisk portal eller andre krevende byggverk? Kanskje har dere rosa telt? Her setter kreativiteten ingen grenser!

Hvem kan bo i roverleiren?
Roverleiren er åpen for alle fra 16 til 25år. Er du rover, men skal på leiren som stab, troppsassistent eller gruppeleder? Frykt ikke! Du kan selfølgelig også bo i roverleiren, delta på de roveraktivitetene du har tid og lyst til å delta på og ellers nyte livet som rover på leir.

Hvor mye koster det?
Roverne får 25% rabatt på leirkontingenten (som er 2750 kr), og det er samme rabatt som stab og ledere får. Alle over 16 får denne rabatten fordi de på en eller annen måte bidrar til gjennomføringen av leiren.

Kontingenten dekker:
-       En uke med gode leiropplevelser
-       Tur til spektakulære Preikestolen eller annen haik
-       God mat av ferske, kortreiste råvarer i stabsmesse (les; servert maaat!)
-       Et spennende kulturprogram
-       Store show på hovedscenen
-       Leirkjæreste?
-       Gratis, trådløst nett
-       Ladestasjoner for mobil m.m.
-       Minnepakke

 

Påmelding skjer via min.speiding.no, husk å velge at du skal bo i roverleir! J

Sjekk ut arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/179305928861782/?ref=ts&fref=ts, og ikke nøl med å ta kontakt med oss. Still spørsmål, start diskusjoner eller skriv en sang om du vil. Informasjon og nyheter kommer på dette arrangementet.

Vi i roverleirstaben gjør vårt beste for å gi dere en minnerik leiropplevelse og gleder oss til å treffe dere på leir! J

Lederne for roverleiren: Kine Løland Rege (481 59 423) og Carlo Marques (406 49 583)

 

Opp i høyden