Stavanger 2013

Stavanger 2013 logo
Takk for en flott uke!
Artikkelbilde

Siste kveld med gjengen

Glede, latter, tårer  og fyrverkeri preger siste kveld med gjengen på Stavanger 2013. Nå har LidoLido nettopp gått på scenen, til vill begeistring fra speiderpublikummet.

Det er et visst vemod over et avslutningsleirbål, der man skal ta farvel med nye og gamle venner. Men da NRK-programleder Erik Solbakken ble båret ned til scenen i en kano, var det latter som preget forsamlinga. Han fortsatte med å vise fram en fisk han hadde fisket på vei ned til scenen. Så klippa han snora av sisal og erklærte avslutningsleirbålet for åpna.

Erik Solbakken har hatt flere morsomme konkurranser på dagens leirbål. Blant annet inviterte han tre ferske leirkjærestepar opp på scenen for å finne ut hva de vet om hverandre, og årets leirkjærestepar ble kåret.

Signe Eide fra Røa sørget for skikkelig leirbålsstemning, da hun ble trillet inn på scenen med et leirbål og en skog, og framførte en egenkomponert sang og leirsangen ”We got what it takes”.  

Like før Lido Lido gikk på scenen ble leirflagget firt fra toppen av Tårnet av tårnsjef Johan Skjevik, for å markere at leiren er over, mens alle sa vær beredt på sitt språk.

Nå venter et synkronisert fyrverkeri med LidoLido og en av landets fremste pyroteknikere i hovedrollen, før leiren skal rives, bussene fylles og leirkjærestepar skal si farvel og på gjensyn. Om fire år er det landsleir igjen. Vi sees!