Stavanger 2013

Stavanger 2013 logo
Takk for en flott uke!
Artikkelbilde

Takk for oss!

Mens over 10.000 speidere, ledere og stabsmedlemmer fra Norge og utlandet forlot Stavanger sist helg, stilte 80 arbeidsleirdeltakere opp til ei ny arbeidsuke. Fredag gikk de en siste manngard i grått og overskya vær over leirområdet, for å se at alt er ferdig rydda. I løpet av helga drar de siste arbeidsleirdeltakerne hjem.

Fornøyd leirsjef

 - 80 rovere fra ni land  har virkelig stått på fra morgen til kveld, og vært utrolig arbeidsvillige og utholdende.  Vi etterlater oss et fint leirområde til grunneiere og bydelen, og mange kommenterer hvor fort det har gått å rive leiren og hvor grundig det er ryddet, sier en fornøyd leirsjef, Ingrid Nordbø.

Engasjert lokalbefolkning

I over et halvt år har landsleiren satt sitt fysiske preg på bydelen Madla i Stavanger. I januar begynte frivillige, med byggeleder Johan Skjeivik i spissen å reise det nesten 30 meter høye tårnet som har blitt et landemerke i bydelen. Svært mange besøkte og fotograferte Tårnet under leiren, og nå har også folk tatt til orde for at det skal bli stående.

- En innbygger var så bekymret over arbeidsleirens effektivitet at han skrev leserinlegg med overskriften "La tårnet stå" i Stavanger Aftenblad under arbeidsleiren.  Tårnet skal bli stående til september, men det er neppe godt nok for brevskriveren som ville ha det stående "i alle fall i noen år til", sier Nordbø.

Takk for lånet!

Engasjementet for landsleiren er fortsatt stort. Men når de siste leirdeltakerne nå har forlatt Stavanger, setter det punktum for den fysiske landsleiren 2013. Neste år kan jordene på Madla igjen tas i bruk av grunneierne.

- Takk til alle de flotte roverne fra hele Europa som har hjulpet oss å leve opp til Baden Powells motto "Take nothing but memories, and leave nothing but footprints", avslutter leirsjef Ingrid Nordbø.